“Effects Highlights”

Over Petra Huijsmans

Al vroeg was er interesse voor de fotografie.  De eerste camera, foto’s maken overal waar je maar van kon bedenken. Een hobby die zich nu heeft doorgezet, op zoek naar een weg van het komende, als fotograaf. De aanleiding om mijn passie kracht bij te zetten was het behalen van een nominatie voor de Cultuurprijs bij de gemeente Halderberge 2013 en een expositie die ik heb mogen houden tijdens Photo Breda.

“Fotografie passioneert”

Het liefst ben ik onderweg voor een reportage of sportfotografie. Als ik het over de sport heb, heb ik het over mijn passie voor het wielrennen en de triatlon. Het in beeld brengen van de INSPANNING, EMOTIE, HET AFZIEN. De foto vertelt het verhaal en tekst is overbodig.

Tegenwoordig kan iedereen fotograferen met een camera, maar het zien blijft een item waar ik me gevoel inleg, om het vervolgens zo weer te geven dat woorden overbodig zijn.  Maar vooral ook de passie voor de fotografie ongeacht het onderwerp.

“Visie: kijk verder”

Om mijn visie uit te dragen, geef ik workshops om zo de mensen mee te nemen in de wereld van de fotografie, maar vooral in de wereld van het kijken en het zien van details. Met een gedegen achtergrond op gebied van het geven van trainingen kan ik een groep begeleiden en in een ontspannen sfeer laten genieten van een workshop of een fotowandeling.

“Vooruit denken in beeld” 

Door een jarenlange ervaring in mijn beroep als secretaresse bezit ik een dosis mensenkennis en creativiteit, waarbij het beeld wat een klant heeft, ik me snel kan inleven en kan aansluiten. Om het daarna tot de verbeeldingskracht te laten spreken en neer kan zetten in een mooie foto.